Alex Vanopslagh

Episode 33

Sarah Mahfoud

I episode 33 tager vi på en rejse gennem Sarah Mahfouds karriere som professionel bokser og tidligere verdensmester. Sarah dykker ned i spændende fortællinger om sin kulturelle påvirkning fra barndommen, overgangen fra amatørbokser til professionel, hvordan corona ødelagde alt, og hvorfor selvtillid, selvværd og mindset er vigtige faktorer for at skabe succes i branchen.

Du kan få en notifikation, når vi poster nye episoder ved at følge os der, hvor du lytter til podcast!


Professionel bokser og tidligere verdensmester

I denne episode har vi besøg af Sarah Mahfoud, der er professionel bokser og tidligere verdensmester i fjervægt. Vi har inviteret Sarah i studiet for at tale om, hvordan man skaber en succesfuld boksekarriere, det mindset der kræves for at nå toppen, samt vigtigheden af selvtillid og selvværd.

Sarah indleder samtalen med at præsentere sig selv som en kvinde, der har travlt og altid har mange bolde i luften. Spørger man hendes modstandere, ville de nok beskrive hende som teknisk dygtig, skarp til at aflæse kampens situation og som en bokser, der kontinuerligt forbedrer sig hver gang hun betræder ringen.

Alt eller intet som motivation

I episoden tager Sarah os med på en fortælling fra det første tilfældige møde med boksning til at blive verdensmester, samt det pres der følger med at være professionel og i mediernes søgelys.

Sarah fortæller at hun kommer fra en sportsfamilie præget af et konkurrencemindset. Med en opvækst influeret af dansk, syrisk og færøsk kultur, har det altid været vigtigt for Sarahs familie at fremstå stærk. Hun mener, at dette har været med til at påvirke hendes karrierevalg. Sarah uddyber at hun som amatørbokser var meget useriøs, og at ungdommens fest og farver var en højere prioritet. Det ændrede sig, da hun blev professionel, hvor hun indså, at flere mennesker havde noget på spil, og hun derfor skulle tage sig sammen.

Sarah beskriver skiftet fra amatør til professionel som værende svær, fordi presset blev noget andet da medierne først havde fået øjnene op for hende. I dag er hun motiveret af mentaliteten omkring alt eller intet og håber at hun kan være en rollemodel og inspirere til at man skal kæmpe hårdt og følge sine drømme.

“Jeg skal være så god på mit bundniveau, at selv en dårlig dag er god nok”

Sarah fortæller, at hendes mindset som bokser er afgørende for hendes evne til at præstere og udvikle sig. Hun uddyber, at hun lærer mest af nederlag, for det er i de situationer, hun reflekterer mest. Derfor mener hun, at sportsatleter må fokusere på deres nederlag, hvis de ønsker at nå toppen. Sarah forklarer, at det er vigtigt for hende at være så god på sit bundniveau, at en dårlig dag ikke kan slå hende ud. Selv på en skidt dag skal hun altid være klar til at give sit bedste og vinde en vigtig kamp.

Netop det at træne intenst kan være mentalt drænende. Derfor er Sarah altid bevidst om det mindset, hun tager med ind i sin karriere. Hun forklarer, at selvom vejen til succes kan virke overvældende, og der er mange skuffelser og lange, hårde træningssessioner, ved hun, at det i sidste ende vil udmønte sig i et uovervindeligt adrenalin-kick, der efterlader hende med en klar forståelse af, hvorfor hun arbejder så hårdt.

Meditation og åndedrætsteknik har gjort hende stærkere som person og bokser

Samtalen om stort pres og selvtillid fører os videre til et følsomt emne. Sarah har i flere år kæmpet med lavt selvværd som følge af et forhold præget af psykisk vold. En rejse som hun deler ud af i DR dokumentaren “Sarah Mahfouds hemmelighed”. Sarah pointerer, at hvis man har det dårligt med sig selv, er det sværere at sætte grænser.

Ved hjælp af meditation og åndedrætsteknikker fik Sarah styr på sine indre dæmoner. Hun beskriver, hvordan disse teknikker har hjulpet hende med at blive både en stærkere person og bokser. Sarah understreger vigtigheden af et solidt selvværd i bokseverdenen. Hun påpeger, at hvis man viser svaghed i ringen, har man i realiteten allerede tabt første runde. Derfor er det essentielt for Sarah at være fokuseret, forberedt og klar til kamp, hver gang hun betræder ringen.

HØR OGSÅ