Andreas von der Heide

Episode #18

Rasmus Bagger

I episode #18 har vi besøg af mentaltræner og performance coach, Rasmus Bagger, i studiet, til en samtale om at turde drømme, og fokusere på ens personlige styrker, frem for svagheder

Du kan få en notifikation, når vi poster nye episoder ved at følge os der, hvor du lytter til podcast!


Mentaltræner og performance coach

Den Nye Standard har i denne episode besøg af Rasmus Bagger, der er mentaltræner og performance coach. Rasmus er blevet inviteret i studiet til en samtale om at fokusere på ens personlige styrker frem for svagheder, og hvordan man kan bruge high performance og peak performance i virksomhedsledelse. 

Rasmus indleder interviewet kort med at præsentere sig selv som en mand, der ikke bryder sig om begrænsninger, og derfor ikke er glad for regler. Rasmus har over 20 års erfaring med mentaltræning og performance coaching, og hans største opgave er at hjælpe mennesker og organisationer med at vinde mere og udvikle deres personlige styrker. I 2018 valgt Rasmus at starte Master Of Mental Training uddannelsen, der uddanner mennesker i at skabe succes og resultater, for at de kan hjælpe andre med at nå et højere niveau.

Vigtigheden i at kende sine styrker og svagheder

I episoden tager Rasmus os med på en rejse fra som barn at opdage mentaltræning gennem sport, til i dag at udnytte det psykologiske aspekt i udviklingen af menneskers succes. Når Rasmus coacher erhvervsledere og sportsfolk er der en ting de ofte har til fælles – mange mennesker kender ikke deres styrker og kompetencer, og fokuserer derimod på deres begrænsninger og svagheder. En vigtig opgave som Rasmus møder er at motivere ledere til at motivere dem selv, før de kan motivere deres medarbejdere. Rasmus mener ikke at man som leder kan motivere og engagere sine medarbejdere, hvis ikke man selv er motiveret og passioneret omkring et projekt. Rasmus benytter sig af redskabet firstmind for at få mennesker til at opdage deres styrker og talenter, og råder alle til at samarbejde med andre mennesker, som besidder styrker og kompetencer man ikke selv har, for fælles at opnå mest succes.

High performance og peak performance

Rasmus arbejder meget med begreberne high performance og peak performance. Når Rasmus arbejder med high performance er det primært fokuseret på erhvervslivet. Man kan som team, ifølge Rasmus, skabe high performance ved at målrette sit fokus på teamets styrker, og på den måde løfte bundniveauet i kulturen. Når Rasmus arbejder med peak performance er det ofte målrettet sportens verden. Med peak performance ønsker man at levere den ekstraordinære præstation, der ligger højt over high performance, men du kan, ifølge Rasmus, ikke blive ved med at udøve peak performance hele tiden uden at brænde ud. Derfor anbefaler Rasmus, at man ved at kombinere high performance og peak performance kan skabe vilde muligheder, fordi man udnytter medarbejdernes styrker og kompetencer på bedste vis, og samtidig giver dem muligheden for at performe ekstra og dermed levere den ekstra indsats i korte perioder.

HØR OGSÅ