Tobias Dybvad

Episode 39

Marianne Dahl

I episode 39 tager vi på en rejse gennem den teknologiske udvikling og diskuterer Marianne Dahls erfaringer med ledelse.

Marianne har gennem sin karriere arbejdet med topledelse i forskellige brancher og mener, at uanset hvilken branche man er leder i, er det vigtigt at få en forståelse for teknologi.

Derudover taler vi om AI, AGI, rollemodeller, samt giver et forecast på, hvilke professioner der vil blive attraktive i fremtidens samfund i takt med den teknologiske udvikling.

Managing Director og Partner i Boston Consulting Group

I denne episode har vi besøg af Marianne Dahl, der er Managing Director og Partner hos Boston Consulting Group. Hun er, ifølge Berlingske, en af Danmarks mest markante erhvervskvinder, med en lang karriere i erhvervslivet og topstillinger hos virksomheder som Microsoft, Codan og TDC. Vi har inviteret Marianne til en samtale i studiet om ledelse, den teknologiske udvikling og fremtidens teknologier.

Marianne indleder samtalen med at beskrive sig selv som et holdningsmenneske, der er nysgerrig på mange forskellige emner og samtidig er meget impulsiv. Hun fortæller, at hun er god til at starte projekter og har viden om mange forskellige områder, men at hun ikke altid er den person, der afslutter dem.


“Hvis man er et holdningsmenneske og samtidig er nysgerrig, så vil man gerne flytte verden”

Marianne Dahl i Den Nye Standard

Pippi Langstrømpe som rollemodel

Mariannes interesse for ledelse stammer helt tilbage fra hendes barndom. I episoden fortæller hun, at hun som barn og ung altid var den, der tog initiativ, deltog i elevrådet, og skabte bevægelser. Derfor har hun ageret som uformel leder længe før, hun blev formel leder.

Marianne uddyber, at hun altid har haft en rollemodel, som hun har kunnet se op til i flere aspekter af livet, nemlig Pippi Langstrømpe. Èt råd fra Pippi afspejler sig særligt i hendes måde at agere leder på, “Når man er meget stærk, skal man være meget sød”.

Ifølge Marianne er det altid en udfordring at være leder, men hun mener også, at opgaven skal være udfordrende. Hun forklarer, at det hårdeste ved at være leder er den evige tvivl, der følger med alle beslutninger.

Teknologi definerer alle andre industrier

Samtalen fører os videre til emnet teknologi. Marianne fortæller, at hun igennem sin karriere har arbejdet i og med mange forskellige brancher, men at én branche særligt er hendes favorit og samtidig den, hun mener, definerer alle andre industrier.

Marianne uddyber, at techindustrien er i konstant udvikling, og at vi i øjeblikket er vidne til en ny transformation, hvor den fysiske og den digitale verden smelter sammen. Hun påpeger, at teknologi har udviklet sig fra primært at fokusere på kunderne udefra til nu at være integreret i kernen af virksomheden, blandt andet ved hjælp af AI.

“Den intellektuelle og kreative klasse står over for at blive disrupted”

Netop AI og AGI er to emner, som samtalen naturligt drejer sig imod. Ifølge Marianne er AI ikke så nyt, som mange tror, men hun påpeger, at der har været en acceleration af AI, som står til at revolutionere, effektivisere og skabe værdi i alle industrier.

Desuden deler Marianne sit syn på fremtiden med AGI. Hun mener, at det især er den intellektuelle og kreative klasse, der vil opleve de største forandringer. I episoden uddyber hun, hvilke erhverv hun mener, at fremtiden bør satse på frem for at blive akademikere.