Andreas von der Heide

Episode #22

Brian Mikkelsen

I episode #22 har vi besøg af tidligere minister og nuværende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen. Brian er blevet inviteret i studiet til en samtale om ledelse og skiftet fra politik til Dansk Erhverv.

Du kan få en notifikation, når vi poster nye episoder ved at følge os der, hvor du lytter til podcast!


Tidligere minister og
nuværende direktør i Dansk Erhverv

Den Nye Standard har i denne episode besøg af Brian Mikkelsen, der er tidligere minister og nuværende direktør i Dansk Erhverv. Brian er blevet inviteret ind i studiet til en samtale om ledelse, skiftet fra politik til Dansk Erhverv og forudsætningerne for iværksætteri i Danmark.

Brian indleder interviewet med at præsentere sig selv som en nysgerrig, energisk, glad og initiativrig mand, der går op i at involvere sine medarbejdere i alle dele af virksomheden. Da Brian overtog posten som adm. direktør i Dansk Erhverv overtog han ifølge ham selv en velfungerende organisation med succes, hvor fokuspunktet har været at højne kvaliteten og synligheden af Dansk Erhverv. Brians vigtigste mål er at være en god leder og sikre at det er sjovt og rart at komme på arbejde, og så har han taget redskaber med fra sin tid i politik som han bruger i sin ledelse af Dansk Erhverv.

Skiftet fra Politiker Brian til Erhvervs Brian

I episoden tager Brian os med på en rejse fra 25 år i politik til skiftet som adm. direktør i Dansk Erhverv. Brian har altid interesseret sig for politik og skrev sit første læserbrev da han var 12 år gammel. Valget om at skifte Christiansborg og regeringen ud med Børsen og Dansk Erhverv var derfor vanskelig og i første omgang mente Brian ikke, at han var klar. Dog fik nysgerrigheden skabt en lyst til at prøve noget nyt, og derfor valgte han at takke ja til jobbet som adm. direktør i Dansk Erhverv. Skiftet fra politik til Dansk Erhverv har heller ikke været uden udfordringer. Brian skulle vænne sig til at arbejde i et roligt tempo og fokusere på strategi og planlægning, frem for hele tiden at være på og have en holdning til alt som han har været vant til som politiker og minister i regeringen. En yderligere erfaring som Brian har gjort sig som adm. direktør er forholdet til journalisterne. Som leder i erhvervslivet oplever han nu, at journalisterne viser en interesse for det han siger, og at han bliver betragtet som en fagperson – et forhold som han ikke var vant til som politiker.

En rigtig leder

Brians vigtigste mål i dag er at være en konstruktiv leder med respekt for faglighed. Derfor får han input fra både den yngste såvel som den ældste medarbejder i Dansk Erhverv. Han har aldrig læst en ledelsesbog, men benytter ren intuition og mener selv, at han er god til at læse mennesker. Det er vigtigt for Brian at være en rigtig leder og ikke kun leder på papiret. Han mener at en rigtig leder skal skabe tryghed, stabilitet og klarhed for medarbejderne, hvilket Brian har højt på dagsordenen hos Dansk Erhverv. Derfor sørger han også for at have 1:1 samtaler med alle nye medarbejdere, der starter hos Dansk Erhverv.

“Iværksættere er frihedskæmpere, der ikke bare vil være lønslavere”

Ifølge Brian har vi to store problemer når det kommer til iværksætteri i Danmark – kulturen og kapitalskatten. Brian foreslår, at iværksætteri burde være en del af skemaet i de danske folkeskoler ligesom han også mener, at en sænket kapitalskat vil være med til at øge investeringerne og derfor også fremme iværksætteri i Danmark. En vigtig del af dagsordenen hos Dansk Erhverv er at hjælpe iværksætteri i dansk erhvervsliv. Derfor har de blandt andet fokus på at øge antallet af kvindelige iværksættere, da det ifølge Brian kun er hver 8. kvinde, der bliver iværksætter og alle iværksættere kan gratis blive medlem af Dansk Erhverv. Yderligere har Dansk Erhverv fremsat en række forslag til regeringen i forbindelse med den kommende iværksætterpolitik.

HØR OGSÅ