Anne Stampe

Episode 31

Ida Tin

I episode 31 tager vi på en inspirerende rejse med Ida Tin, som er co-founder af Clue, en banebrydende menstruations- og fertilitets tracking-app. I denne episode deler Ida sin unikke livshistorie, fra barndomsrejser på motorcykel til at blive en visionær iværksætter. Hun udforsker sin passion for innovation inden for kvinders sundhed og reflekterer over Clues succes, samt de udfordringer hun har mødt undervejs. Med over 11 millioner aktive brugere og en investering på over en kvart milliard danske kroner, er Clue et strålende eksempel på, hvad stædighed og vision kan opnå.

Du kan få en notifikation, når vi poster nye episoder ved at følge os der, hvor du lytter til podcast!


Co-founder og chairwoman i Clue

Den Nye Standard har i denne episode besøg af Ida Tin, der er medstifter og chairwoman i Clue. Ida er blevet inviteret i studiet til en samtale om at skabe Clue, en app til tracking af menstruation og fertilitet med over 11 millioner aktive brugere, og om det at være ophavskvinde til industrien Femtech.

Ida åbner samtalen op med at præsentere sig selv som en stædig, visionær og vedholdende kvinde. Hun har altid godt kunnet lide at gøre tingene på sin egen unikke måde og besidder en urokkelig drivkraft. Dette skyldes hendes overbevisning om, at produktet er en nødvendig innovation for samfundet.

Skabelsen af verdens hurtigst voksende app for menstruation- og fertilitets tracking

I episoden tager Ida os med på en rejse fra en løs idé nedskrevet på en post-it note til et revolutionerende teknologisk gennembrud inden for kvinders sundhed.

Som ung drømte Ida om at blive kunstner, men skæbnen førte hende på vildspor i kunstakademiets gange i London, og fra den dag af blev hun iværksætter. I deler alle de erfaringer som hun har samlet på sin vej som iværksætter – lige fra at rejse kapital som en start-up virksomhed til at give ledelsesposten videre.

Ida beskriver, hvordan idéen til Clue opstod fra en undren over, at prævention ikke havde udviklet sig siden p-pillens introduktion i 1960’erne. I dag har Clue 11 millioner aktive brugere og er FDA-godkendt som præventionsmetode på lige fod med p-pillen. Hun understreger, hvor vigtigt det har været for hende, at kvinder får et afslappet forhold til deres egen biologi. Med Clue ønskede hun at udvikle en app, der kan bidrage med oplysning og forståelse, og dermed fjerne det tabu, hun ser udbredt globalt.

Ophavskvinden bag en industri vurderet til 1 milliard dollars

Samtalen fører os videre til begrebet Femtech. Ida forklarer, at hun gennem sit arbejde som iværksætter bemærkede, at andre producerede produkter, som kombinerede teknologi og kvinders sundhed – en slags søsterprodukter til Clue. Men ingen havde samlet det under en fælles betegnelse. Hun så et potentiale i at skabe en kategori. Denne kategori ville ikke blot skabe fællesskab for iværksættere, der arbejder inden for kvinders sundhed og teknologi, men også et begreb, der ville tilbyde identifikation og styrke, gørende produkterne lettere relaterbare, selv for dem udenfor målgruppen.

Ida uddyber, at hun på baggrund af en mikroanalyse på en tech-konference fik skabt begrebet Femtech. Et begreb, der skulle fjerne tabuet om kvinders sundhed og inkludere alle. Ida fortæller at Femtech-industrien i dag har gjort det nemmere at tiltrække investeringer, fordi den har skabt en fælles referenceramme.

“Når ens krop har kørt i 10. gear i mange år, tager det lang tid at få den ned igen”

Livet som iværksætter er sjældent en dans på roser. I denne episode åbner Ida op for bagsiden af medaljen. Hun beskriver den konstante følelse af kaos, både privat og professionelt, der efterlod hende uden en sand tryg havn, hvor hun kunne slappe af. Dertil kom den dårlige samvittighed over at skulle nedprioritere sine børn.

Selv efter at have været chairwoman i to år og overdraget ledelsesposten, mærker Ida stadig en dyb trang til at skabe. Der er dage, hvor hun vågner ængsteligt med følelsen af, at hun skal skabe noget, fordi hendes krop har kørt i højt gear i så mange år. Hun understreger, at det næste, hun skaber, skal komme fra en ren lyst og passion, snarere end fra et adrenalin drevet behov eller følelsen af ængstelse.

HØR OGSÅ