Louise Herping

Episode 24

Jeppe Christiansen

I episode 24 har vi besøg af CEO og founder af Maj Invest, Jeppe Christiansen. Jeppe er blevet inviteret i studiet til en samtale om ledelse og samfundsforhold.

Du kan få en notifikation, når vi poster nye episoder ved at følge os der, hvor du lytter til podcast!


CEO og founder af Maj Invest

Den Nye Standard har i denne episode besøg af Jeppe Christiansen, som er CEO og founder af Maj Invest. Jeppe er blevet inviteret i studiet til en samtale om ledelse, Maj Invests investeringer og samfundsforholdene i Danmark.

Jeppe indleder interviewet med at beskrive sig selv som en fagnørd, der godt kan lide at drive virksomhed og som er tålmodig. Han har fra barnsben haft lysten til at skabe sin egen virksomhed. Efter 10 år i finanssektoren fik Jeppe en idé om at kreere en virksomhed, der satte 100 procent fokus på analyse og faglighed. Han syntes, at der manglede en virksomhed med fokus på det langsigtede og det analytiske – det kombineret med interessen for økonomi og samfundsforhold blev starten på Maj Invest.

“Det er vigtigt som leder at være sin rolle bevidst”

I episoden introducerer Jeppe os for sine tanker bag ledelsesrollen og hvilke værdier der er vigtige for ham i Maj Invest. Haldor Topsøe er for Jeppe et forbillede når det kommer til ledelse. Han er meget inspireret af måden, hvorpå Haldor havde fokus på faglighed og fakta, hvilket er to kvaliteter, Jeppe har taget med sig videre i egen virksomhed. Ifølge Jeppe er det en mangelvare i samfundet. Han mener, at alle har fokus på breaking news og at løse problemer hurtigt. Derfor har det været vigtigt for ham at skabe en kultur i Maj Invest, hvor der er fokus på faglighed og data først. Derudover er det vigtigt for Jeppe, at der i hans virksomhed er plads til forskellige fagspecialister, gensidig respekt i teamet, flad ledelsesstruktur og plads til at fejle.

“Energiinfrastrukturen skal laves om, og det er en dramatisk omstilling, der ikke kan forceres”

Ifølge Jeppe er grøn energi en kæmpe omstilling, men en omstilling der er nødvendig. Jeppe mener ikke, at vi kan tillade os at benytte energikilder som kul og olie, da de forurener og dræber 7 mio. mennesker om året. Ifølge Jeppe bliver samfundet nødt til at ændre energiinfrastrukturen i Danmark, men han fortæller, at dette er en meget dramatisk og dyr omstilling, der ikke kan forceres. Yderligere mener Jeppe, at det ikke er ligegyldigt, om samfundet bruger 200 mia. eller 400 mia., og derfor mener han, at samfundet skal blive bedre til at analysere til bunds, inden man skifter fra det ene til det andet.

Jeppe fortæller yderligere, at Maj Invest har investeret i bæredygtighed i mange år. Med deres NetZero-afdeling fokuserer de på at investere i hele værdikæden. Ifølge Jeppe betyder det, at de også investerer i virksomheder, der ikke på nuværende tidspunkt er grønne, men har besluttet sig for at lave en omstilling. Derudover investerer de også i virksomheder med fokus på diversitet og i materialer, som er nødvendige for at gennemføre den grønne omstilling – det er ifølge Jeppe den rigtige vej frem.

HØR OGSÅ