Andreas von der Heide

Episode #19

Mette Skjærbæk

I episode #19 har vi besøg af founder og tidligere direktør i Karmameju, Mette Skjærbæk. Mette er blevet inviteret i studiet til en samtale om hendes personlige udvikling, og om at sætte sig selv fri.

Du kan få en notifikation, når vi poster nye episoder ved at følge os der, hvor du lytter til podcast!


Founder af Karmameju

Den Nye Standard har i denne episode besøg af Mette Skjærbæk, der er founder og tidligere direktør i Karmameju. Mette er blevet inviteret i studiet til en samtale om det at træde ud af alt drift for at sætte sig selv fri, samt at finde balance i livet.

Mette indleder interviewet kort med at præsentere sig selv som en kvinde, der altid har været drevet af naturen og altid gerne vil have sandheden af vide. Da Mette i 1999 rejste hjem til Danmark efter 10 års international modelkarriere var hun inspireret af sin kreativitet og den grønne bølge i New York. Dette kombineret med hendes iderige og arbejdsomme sind blev startskuddet på Karmameju.

Grøn i virksomhed

I episoden tager Mette os med på en rejse fra at starte en virksomhed uden erfaring til i dag at være trådt ud af alt drift, og hvilket mindset det har krævet. Da Mette og Julie startede Karmameju havde de ingen erfaring, de vidste ikke, hvad moms var og de havde ingen forretningsplan. Mette mistede i en ung alder både sin far, farmor og mormor, hvilket blev drivkraften for at leve hendes bedste liv, og få mest muligt ud af livet. Dette er også egenskaber som hun reflekterer over i sin virksomhed og kulturen i Karmameju. Mette mener nemlig, at hun som leder er ansvarlig for at virksomheden oser af passion og at alle medarbejdere har overskuddet til at finde den rette work-life balance.

Karmameju evangelist – at sætte sig selv fri

De første 10 år af Karmamejus levetid agerede Mette CEO, men hun følte ikke, at hun kunne udfolde sine kompetencer uden at gå på kompromis. Mette har altid været omstillingsparat og kan godt lide at skabe nye kapitler i livet. Derfor besluttede hun, at hive udefrakommende ledere med ombord, og omgive sig med dygtige mennesker, så hun selv kunne fokusere på det kreative. De sidste 12 år har Mette brugt på at være Creative director, men det med at skulle gå på kompromis forlod aldrig hendes side. Således valgt Mette i efteråret 2022 at træde ud af alt drift, sætte sig selv fri fra alt ledelsesansvar og give sine kreative ideer frit flow – en beslutning som Mette vil anbefale alle, som har siddet fast i stolen lidt for længe. I dag definere Mette sig selv som Karmameju Evangelist, og hendes fulde fokus er på at udvikle kreative ideer og udbrede budskabet om Karmameju til forhandlere og andre mennesker.

Balance i livet

Ifølge Mette er vi ansvarlige for vores egen lykke og glæde. Selv benytter hun 80/20 reglen til at finde balance i livet. Mette har altid været drevet af den holistiske tilgang til livet, hvilket også afspejler sig i Karmamejus holistiske tilgang til skønhed. Mette mener nemlig, at vi kan påvirke krop og sind, og derfor sørger Mette også for at tage sig ekstra godt af sin krop ved hjælp af blandt andet hydrering, vejrtrækninger og naturen, i perioder, hvor sindet lider. På den måde sikre hun sig, at kroppen er frisk. Den holistiske tilgang til balance kom for alvor frem i Karmamejus kampagne “Do You”. Kampagnen opfordre til at huske egne behov og at gøre det som du har lyst til.

HØR OGSÅ