Episode #07

Jesper Theil Thomsen

I episode #7 har vi besøg af co-founder og CEO af Soundboks, Jesper Theil Thomsen.
Vi har inviteret Jesper ind i studiet til en snak om ledelse og kultur i en virksomhed under hastig udvikling. Sammen taler vi om Soundboks’ historie med rivende op og nedture, og hvad Jesper som leder har erfaret gennem årene i en kulturdrevet virksomhed – både internt i virksomheden og i samfundet.


Co-founder og CEO i Soundboks

I dagens afsnit får vi os en snak med co-founder og CEO af Soundboks, Jesper Theil Thomsen. Jesper og hans to medstiftere satte en ny standard i den unge alder af 16 år, da de efter gymnasiet ville være festens storspillere på den velkendte Roskilde Festival – og det krævede en god fest. Og en god fest kræver god lyd.

“Soundboks” er historien om tre unge fyre, der forvandlede et personligt behov til en verdensomspændende forretning på kun få år. I dag florerer der over 50.000 Soundboks’ verden over, og med hovedkontor i København og Los Angeles vokser forretningen sig kun større og større.

Jesper tager os en tur gennem Soundboks’ historie og fortæller, hvordan han er nået til hvor han er i dag i den unge alder af 27 år – fra hjemmelavede højtalere i forældrenes garage, som blev udsolgt på DBA natten over til i dag at stå ansigt til byens støjklager.
En lærerig rejse med fuld fart fremad, hvor man møder bump på vejen og næsten formår at slå sin virksomhed ihjel. Vi snakker om at gabe over for meget, bagsiden af succesens medalje og hvordan Soundboks i dag har fået en fast rolle i festivalsbilledet og taget danskernes musik til nye højder.

Da Jesper var 16 år gammel skulle han på Roskilde Festival med hans bedste venner. De skulle have den fedeste camp med den højeste musik, som kunne spille natten lang. Festen skulle aldrig have en ende. Det krævede et monstrum af en højttaler, og Jesper satte sig for at bygge den selv. Internettet var hans læremester og efter en succesfuld tur på Roskilde blev det startskuddet for Soundboks.

Vi starter ud med at grave ned i Soundboks’ rejse, og Jesper funderer over sin rolle som leder i virksomheden og hvad der i hans øjne udgør en god leder.
Vi taler om triumfer og nederlag, og Jesper fortæller om hans største lederfejl, der resulterede i en kulturkrise og var ved at knække virksomheden over i to.

Vi kommer ind på kulturen i Soundboks, hvor det sociale bliver vægtet højt, og hele organisationen er med til at drive kulturen – ikke kun ledelsen.
Soundboks-kulturen er baseret på passion, motivation og en lyst til at lære, hvilket Jesper også har in mente, når han ansætter nye individer. Kvalifikationer er vigtige, men personlighed, kulturfit og mentalitet er vigtigere.
Ifølge Jesper, kommer talent i første række.

Kultursnakken fører os over i en diskussion om Soundboks’ rolle i Københavns kulturbillede, hvor Soundboks – og særligt Jesper – har skulle agere som skydeskive i den offentlige debat om for meget støj og larm i Københavns gader. Er Soundboks problemet eller er de nuværende støjklager fra generede Københavnere et uundgåeligt problem, der ventede på at ske?

Som et fast indslag vender vi bagsiden af medaljen, når man dedikerer store dele af sine ungdomsår til at gro et imperium, og Jesper fortæller om Soundboks’ kickstarter i 2016, hvor virksomheden fik salg som aldrig før.
Men det var både på godt og ondt.

HØR OGSÅ