Anne Stampe

Episode 29

Mads Nørgaard

I episode 29 har vi besøg af Mads Nørgaard, som er founder og chefdesigner af Mads Nørgaard Copenhagen. Mads er blevet inviteret i studiet til en samtale om det at have et kreativt sind og modebranchen.

Du kan få en notifikation, når vi poster nye episoder ved at følge os der, hvor du lytter til podcast!


Founder og chefdesigner hos Mads Nørgaard Copenhagen

I denne episode af Den Nye Standard har vi besøg af Mads Nørgaard, der er founder og chefdesigner hos Mads Nørgaard Copenhagen. Mads er blevet inviteret i studiet for at tale om modebranchen, forbrugerisme og det at have et kreativt sind.

Mads indleder samtalen med at beskrive sin livshistorie i overskrifter og lukker lytterne ind i en fortælling om hans opvækst, ungdom og privatliv. Til spørgsmålet om, hvordan Mads’ kollegaer vil beskrive ham fortæller han, at de vil sige, at han er en sød og mild mand, der lægger stor vægt på at skabe en arbejdsplads, hvor alle anerkender hinanden og taler pænt til alle de møder på deres vej. Mads fortæller også, at han er enormt stædig, hvilket har været et effektivt karaktertræk i visse situationer gennem livet. Det at skabe en arbejdsplads og butik, der inkluderer alle, blev grundstenene for Mads Nørgaard Copenhagen, som vi kender det i dag.

“Jeg skal ikke være tøjhandler”

I episoden tager Mads os med på en rejse fra skabelsen af interessen for modebranchen til de ændringer, der sker i den moderne forbrugerkultur. Mads fortæller, at han aldrig har haft en plan for, hvad han skulle – det skete bare, men han har altid vidst, hvad han ikke skulle. Som søn af tøjhandler Jørgen Nørgaard antog alle omkring Mads, at han skulle være tøjhandler ligesom sin far. I trodsighed valgte Mads at prøve kræfter med studier i samfundsvidenskab og litteraturvidenskab, men han fortæller, at det ikke kunne fange ham. Et tilfældigt møde med en gruppe englændere, der producerede tørklæder, blev foden ind i en modekarriere, som tog ham til Paris og skabte grundlag for værdierne i Mads Nørgaard Copenhagen.

Mads uddyber at han aldrig for alvor har fortrudt, at han endte i tøjbranchen, men i en periode flirtede han med tanken om at prøve noget nyt. Et godt råd fra en ven blev en øjenåbner for ham: det var ikke et ønske om at prøve noget nyt, men mere frustration over det han lavede på daværende tidspunkt.

“Tak for genkendelig fornyelse”

Samtalen leder os videre til spørgsmålet om, hvad der ligger bag succesen hos Mads Nørgaard Copenhagen. På dette spørgsmål har Mads svært ved at give et præcist svar. Han understreger, at der skal være et element af forførelse samt en rød tråd mellem at være imødekommende over for mennesker og nye tendenser. Mads forklarer, at det forførende element ikke kan defineres præcist, da ingen rigtig ved, hvordan det ser ud, men at det er essentielt i modebranchen at føle sig frem. Han tilføjer, at man altid skal bevare en vis tvivl, da ingen kan forudse fremtiden, og man altid skal være klar til at tage chancer. Mads konkluderer, at for at opnå succes skal man være åben over for det forførende element, komme med få forudindtagede holdninger, men altid huske sine egne meninger i den endelige beslutning.

Mads deler, at en kunde engang beskrev brandet som “genkendelig fornyelse”, hvilket i dag er blevet en note på kontoret som alle kan kigge på. Han understreger, at stædighed og det at have en grundholdning til det, man arbejder med, har været vigtige egenskaber i en hurtigt ændrende branche. Til sidst afrunder Mads emnet med at påpege, at man ikke får point for at være den mest stædige, og derfor skal man huske hele tiden at udvikle sig.

Balancen mellem arbejde og privatliv

Kan man adskille arbejds- og privatliv når brandet er opkaldt efter eget navn? Ifølge Mads er der en stor forskel på ham som professionel chefdesigner og som privat familiefar. Han uddyber, at han aldrig taler om sit privatliv offentligt eller lader pressen komme tæt på de private rammer, men han er altid åben for at tale om forretning og brandet Mads Nørgaard Copenhagen. Mads fortæller, at han i lange perioder har arbejdet mere end han tænkte, at han skulle, og at han i dag ville ønske, at han havde prioriteret en længere barsel med børnene.

I takt med en sklerose-diagnose har Mads været nødsaget til at prioritere sit liv anderledes, hvilket han uddyber at være helt tryg ved, for han er omgivet af gode medarbejdere, der er bedre til mange af tingene end han selv er. Mads har nydt både at drifte og skabe i mange år, men i dag ledes Mads Nørgaard Copenhagen af direktør og partner Jacob, der står for det meste af driften. Mads runder af med at beskrive, at man skal prøve at lave det, som kun man skal lave, og derfor er Mads’ vigtigste rolle i fremtiden at være chefdesigner og ypperstepræst.

HØR OGSÅ