Louise Herping

Pressebillede af Flemming Leitorp

Episode 23

Louise Herping Ellegaard

I episode 23 har vi besøg af Business Angel og co-founder af Clio, Louise Herping Ellegaard. Louise er blevet inviteret i studiet til en samtale om ledelse og det at lave et succesfuldt exit.

Du kan få en notifikation, når vi poster nye episoder ved at følge os der, hvor du lytter til podcast!


Business Angel og co-founder af Clio

Den Nye Standard har i denne episode besøg af Louise Herping Ellegaard, der er Business Angel og co-founder af Clio. Louise er blevet inviteret i studiet til en samtale om salget af Clio til den svenske koncern Bonnier, hendes drivkraft til at blive iværksætter og hendes daglige erhverv som Business Angel.

Louise indleder interviewet med at beskrive sig selv som værende resultatorienteret og med til at digitalisere folkeskolerne. Hvis hendes iværksættere skulle beskrive hende tror hun, at de ville sige, at hun er festlig, men samtidig en seriøs kvinde, der sætter hårde krav. Louise var med til at starte et af de første ED-tech startups i Danmark, der udelukkende blev finansieret af egen lomme. En tur på smukfest og drømmen om at være digital nomade blev startskuddet til den revolutionerende digitaliseringsbølge, der ramte folkeskolerne i 2007 – bedre kendt som Clio.

Et succesfuldt exit

I episoden tager Louise os med på en rejse fra at starte sit første iværksættereventyr til at bedrive et succesfuldt exit og i dag agere sparringspartner som Business Angel. Ideen om salget af Clio opstod efter, at et tysk forlag afgav et bud i 2014. Da svenske Bonnier afgav et endnu bedre bud solgte de 60% i 2015 mod et earnout på 40%, der blev afviklet i 2018. Louise fortæller, at hun aldrig har fortrudt salget af Clio da det gav hende økonomisk frihed, og samtidig var konceptet svært at internationalisere, da måden vi underviser på, ifølge Louise, er meget nationalt og afhænger af kulturen. Hendes første køb blev en speedbåd som hun har opkaldt efter iværksættereventyret – Clio.

Drivkraft og lederskab

Det har aldrig ligget i kortene at Louise skulle nå langt i livet, men på Grindsted Gymnasium havnede hun i en klasse med akademikerbørn, der introducerede hende for tanken om en længere videregående uddannelse. Louise er drevet af produktudvikling og det at lede andre ledere. Hun er dybt fascineret af, hvordan vi som mennesker agerer og hun mener selv, at det at være leder passer til hendes persontype. Louise kan nemlig godt lide at bestemme og derfor falder det hende naturligt.

Hendes mor har altid sat høje krav til Louise og lært hende at tage ansvar for sig selv. Hun mener selv, at hendes opvækst har været med til at skabe trangen til at give tilbage og derfor bruger hun mange kræfter på unge mennesker, så de som voksne kan tage ansvar for sig selv.

Livet som Business Angel

Samtalen fører os videre til Louises nuværende virke som Business Angel. Hun fortæller, at hun synes det er sjovt at arbejde med startups, og at hun går meget op i at hun har tid til at være til stede i de enkelte investeringer. Hvis Louise selv skal beskrive en egenskab hun tager med ind i et samarbejde som investor, så er det hendes evne til at åbne døre gennem hendes netværk samt hendes problemløsende tankegang. Louise fortæller os, at hendes deal-flow efter Løvens Hule er blevet ringere. Hendes eksponering i Løvens Hule har medført at der er flere, som trækker i hende både på godt og ondt, og gerne vil sparre med hende lige så snart de har fået en ide.

HØR OGSÅ